Monday, 5 March 2012

PERCUBAAN PERTAMA DALAM BLOG

Alhamdulillah...syukur kepada Allah S.W.T krna dengan izin Nya pada hari selasa bersamaan 6/3/2012 tepat jam 1.00 AM dengan bangga nye aku telah mencipta sejarah yang x pernah trcatat dalam buku teks skolah form5 iaitu telah mncipta BLOG ku sendiri yang PERTAMA yang ori dari Muhamad Fathi Bin Ilias atau lebih di kenali dengan BoB DU862...Seumur idup aku ini lah antara kenangan yang paling manis krna sblum ini tidak prnah terlintas pn dalam benak fikiran ku untuk mencipta Blog yg tersendiri.ini krna sya mmg dri kecik lgi mmg x brape nk minat sngt bergiat dlam dunia IT ni...tetapi pada hari ini,prkara yg x prnah ku sangka telah trjadi dlm hdup aku iaitu mmbuat Blog sndiri...fuuuhhh....mule2 xpcye gk dpt mmbuat nye,xyakin n prasaan was2 menyelubungi dri ku pada awal nye...tetapi,setelah selesai mncipta nya,ia bukan lah mimipi lgi bgi ku...ku sngka susah untuk mmbuat nye,tpi xde la ssh sngt pn...biase je..dlam idup ni mcm tu laa..xde yg mustahil..kalo kite ade usaha,insyAllah..kite akn mndapat hasil nye yg terbaik..bak kate org cerdik pndai "usaha tangga kejayaan"...maka berusaha lah mase bergelar seorang pelajar ni agar bile da penceng dari belajar ni kite akn berjaya n idup dngan aman damai...ttpi..waupun kite da brjya kelak,kite jgn la lupe kpda Allah  serta kedua ibu bapa kite..ingat lah..dewasa ini,mmg x di nafikan lgi bhwa mmg rmai org yg telah brjaya dlm idup yg mnjadi kaya raya lupe diri,jaoh dari Allah...mntak jaoh dri sume tu..ingat laah..kite hnya menumpang di bumi Allah...maka jgn lah kite terlalu mngikut hawa nafsu yg x de ksudahan yg hnya mngejar keduniaan shja..saya mengingatkan kpda smua n kpada dri sya sndiri agar jgn lah mngejar keduniaan sngat.ssunguh nye mngejar akhirat lbih baik dri mngejar dunia..."kejar akhirat dunia ikut",kejar dunia sape yg nk ikut?????ko guaner???haha...sama2lah kite istiqamah dlam beribadah kepadaNya n mncari ilmu juga keranaNya...insyAllah..amin